Rekonstrukcija parka u centru Iriga gotova do kraja avgusta  

0
Uređenje parkova u Srbiji
Foto: Unsplash.com

Do kraja avgusta biće završena rekonstrukcija parka u centru Iriga. Radovi su bili prolongirani zbog vanrednog stanja, sada i zbog vremenskih prilika.

U Opštini Irig napominju da će do kraja meseca centar Iriga dobiti nov izgled.

Uređenje parka u Irigu je prva faza velikog projekta “Mihizovim stopama”. Plan je da se od rodne kuće Borislava Mihajlovića Mihiza, preko centra do Srpske čitaonice urede pešačke staze sa citatima ovog velikog umetnika rođenog u Irigu.

– Radove smo prolongirali zbog vanrednog stanja, ali uskoro će centar Iriga biti mnogo lepši i bezbedniji za boravak. Ovo što sada radimo je prva faza projekta “Mihizovim stopama”, a drugoj ćemo pokušati da dobijemo sredstva između 10 i 15 miliona dinara za uređenje staze od Mihizove kuće do parka. Na ovaj način se na prvom mestu odužujemo našem velikom sugrađaninu, Borislavu Mihajloviću Mihizu i pripremamo se za narednu godinu, kada ćemo biti deo projekta “Novi Sad-evropska prestonica kulture 2021 – rekao je predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović za Sremske novine.

Rekonstrukcija parka se finansira iz dva izvora. Uređenje samog parka finansira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa 15 miliona.

Unutar parka se sređuje i dečije igralište, za šta je Ministarstva bez portfelja za demografiju opredelilo sredstva.

Projekat “Mihizovim stopama” najavljen još prošlog marta prilikom otvaranja obnovljene Mihizove kuće.

Tom prilikom je pokrajinski premijer Igor Mirović rekao da je to način da se zajednica oduži iriškom književniku, scenaristi i kritičaru.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime