Radovi na odbrani od poplava u Pirotu u završnoj fazi

0
Sanacija reka
Foto: Youtube/Printscreen

Uređivanje kanala i reka u skladu sa Operativnim planom odbrane od poplava grada Pirota počelo je polovinom juna.

Do sadašnjim radom regulisano je područje koje gravitira kanalu Rogoz, u dužini od preko 625 metara, i preko 300 metara korito Rasničke reke.

Sreten Savov, koordinator Štaba za vanredne situacije grada Pirota, kaže da se poslovi odvijaju planiranom dinamikom i da je u toku je druga faza radova na Bistrici i praktično se ulazi u završnicu radova predviđenih za 2021. godinu.

Prema njegovim rečima posle radova na Bistrici u planu je isređivanje mosta kod Šumskog rasadnika gde su ošećeni bedemi neposredno pored mosta na reci Rogoz. Tim povodom završene su pripreme i ovih dana će se pristupiti praktičnim radovima.

“Očekujemo da u narednih sedam do osam dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, stavimo tačku na naše obaveze i pređemo na obevaze države. Pre mesec i po dana obišli smo neke deonice koje su jako bitne za naš kraj. To je Nišava, koja je najbitnija, jer ima oštećenja na nekim deonicama kao što su Poljska Ržana, Trnjana, Mali Jovanovac. Rasnička reka, Nišava i Kosturska reka bi trebalo da se finansiraju iz republičkog budžeta. Zimus je ovde bio direktor JP “Srbija vode”, Goran Puzović, razgovarali smo o sanaciji najkritičnijih delova. Obišli smo te deonice, bio sam sa njima, bila je i firma koja treba da uradi projekte i sada čekamo odgovor. Nadam se da ćemo tokom ove godine imati i tu podršku JP “Srbija vode” – izjavio je Savov novinara prilikom obilaska terena.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u оkviru prоjekta „Eko Pirot“. Stavоvi izneti u pоdržanоm medijskоm prоjektu nužnо ne izražavaju stavоve оrgana kоji je dоdeliо sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime