Grad Pirot završava sanaciju vodotokova i korita reke

0
Foto: Youtube/Printscreen

Sekretar Štaba za vanredne situacije Grada Pirota i gradski većnik Sreten Savov izjavio je  da su u toku brojni radovi koji za cilj imaju prevenciju poplava, a koji se finansiraju iz gradskog budžeta i predviđeni su planskim dokumentima koje je usvojila Skupština grada.

– Urađen je kanal Rogoz u dužini od 650 metara, sada smo na deonici Rasničke reke, deonica od oko 300 metara, do ušća kanala Rogoz i početka Bistričke reke. Planira se da  dana bude završena i ova deonica, a od ponedeljka kreću radovi na čišćenju i uređenju Bistrice od AMSS do tvrđave, kao i popravka korita kanala Rogoz kod romskog naselja kod mosta Rasadnik, dakle, čišćenje ispod mosta i sanacija bedema koji su pretrpeli oštećenje tokom poslednjih velikih poplava i bujica. Očekujemo da će do kraja juna, ukoliko vremenski uslovi budu zadovoljavajući naravno, svi radovi koji su predviđeni i planirani Operativnim planom odbrane od poplave, biti završeni, a vrednost radova je oko četiri miliona dinara – kazao je Pirotskim vestima Savov.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u оkviru prоjekta „Eko Pirot“. Stavоvi izneti u pоdržanоm medijskоm prоjektu nužnо ne izražavaju stavоve оrgana kоji je dоdeliо sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime