Požarevac: Grad donirao dva vozila Domu zdravlja

0
Foto: pozarevac.rs

Grad Požarevac donirao je dva sanitetska vozila Domu zdravlja u okviru realizacije investicije vredne oko 10 miliona dinara.

Gradonačelnik Saša Pavlović istakao je na primopredaji vozila da će vozila biti predate Hitnim službma u Kostolcu i Požarevcu, piše zvanični sajt Požarevca.

On je podsetio da je grad pomagao Dom zdravlja u vreme pandemije, kada je u pitanju nabavka opreme i sredstava za rad. Pavlović je još dodao da je lokalna samouprava sa milion evra finansirala deo troškova izgradnje nove zgrade bolnice i da se otvaranje tog dela očekuje uskoro, On je najavio da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže zdravstene ustanove i da će nakon bolnice fokus biti usmeren na Dom zdravlja.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Požarevac dr Dejan Milenković zahvalio je Gradu na donacijama.  On je istakao da je trenutno najveći problem u ovoj ustanovi nedostatak lekara kojih nema više ni na birou za zapošljavanje. Kada je u pitanju buduće ulaganje on je istakao da im je neophodan jedan defibrilator, ultrazvuk i sređivanje prostorija.

Podsećamo, u Požarevcu je pre nekoliko dana održano savetovanje o štednji električne energije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime