PKS: Međunarodni skup o bezbednosti plaćanja

0
Foto. pks.rs

Dvodnevni skup eksperata za bezbednost bezgotovinskih plaćanja održan je u Beogradu. 

Skup su organizovali Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica, Privredna komora Srbije i Evropskog Fraud foruma – EFSG, prenosi zvanični sajt Privredne komore Srbije.

Prvog dana organizovana je tradicionalna Regionalna konferencija Fraud foruma, a drugog održana godišnja konferencija European Fraud Sharing Group, čiji je Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica Privredne komore Srbije kolektivni član

Cilj skupa bila je razmena iskustava u zloupotrebama platnih kartica, na ATM, POS terminalima i Ecommerce prodajnim mestima. Takođe, jedan od ciljeva bilo je jačanj saradnje u regionu i Evropi u borbi protiv visokotehnološkog kriminala i minimiziranje gubitaka u poslovanju nastalih kao rezultat ovih aktivnosti, u uslovima ubrzane digitalizacije  poslovanja  i post COVID poslovnog okruženja.

Ovaj međunarodni skup okupio je preko 100 učesnika iz 12 zemalja. Pored predstavnika bankarskog sektora, u radu konferencija učestvovali su predstavnici Narodne banke Srbije, MUP-a Republike Srbije, MUP-a Republike Srpske, kao i predstavnici domaćih i međunarodnih IT kompanija.  Iskustva i trendove u oblasti bezbednosti plaćanja predstavili  su predstvnici kartičarskih organizacija Union Pay, Mastercard  i Visa, kao poredstavnici  EFSG, Oracle, Payten, ChipCard, SIA, SAS POL i Assoco CRO.

Posle devet zanimljivih i inspirativnih prezentacija, dvodnevni simpozijum je završen panelom o aktuelnim slučajevima prevara i sporova. Učesnici su se saglasili da je Konferencija izuzetno značajna za razmenu iskustava, metoda u prevenciji zloupotreba kao i upoznavanje sa trendovima zloupotreba i sajber bezbednosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime