Kragujevac: Potpisani ugovori za realizaciju ekoloških projekata

0
ekološki projekti
Foto: Grad Kragujevac

Predstavnici udruženja i organizacija čije će projekte u oblasti zaštite životne sredine finansirati ili sufinansirati grad Kragujevac, a na osnovu konkursa raspisanog u februaru, danas su potpisali ugovore.

U ime grada Kragujevca ugovore je sa predstavnicima 15 ekoloških udruženja potpisao Stefan Nikezić, član Gradskog cveća za unapređenje i zaštitu životne sredine.

-Za projekte je traženo oko 4,5 miliona dinara, ali za ove namene je u gradskom budžetu izdvojeno 2,5 miliona. Iako smo ove godine povećali iznos po osnovu konkursa, i dalje beležimo trend rasta, tako da ćemo od sledeće godine tražiti povećanje iznosa u gradskom budžetu za projekte udruženja koja se bave promocijom zaštite životne sredine, rekao je Nikezić.

On je iskoristio priliku da ekološkim udruženjima predstavi planove i šta se trenutno preduzima u ovoj oblasti podsetivši da je u toku prijava za sufinansiranje ugradnje solarnih panela, ali i da 20. juna uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine u iznosu od 1,7 miliona dinara počinje čišćenje 14 najvećih divljih deponija na teritoriji grada Kragujevca.

Dodao je i da se pripremaju lokacije za video nadzor, odnosno postavljanje kamera na mestima gde se stvaraju najveće divlje deponije, jer se očekuje da nadležno ministarstvo raspiše konkurs. Najavio je i pripremu novog predloga Programa zaštite životne sredine, bivšeg Lokalnog ekološkog akcionog plana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime