Potpisan ugovor o osnivanju lokalnog fonda za poljoprivredu

0
fond za poljoprivredu
Foto: youtube.com/Skupština Grada Užica

Fondacija Ana i Vlada Divac i USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu na sajmu voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Belgrade“ predstavili su rezultate lokalnih inovativnih fondova za podsticaj poljoprivrede vrednosti od 12.000.000 dinara. Istovremeno, potpisani su i ugovori o pokretanju novih fondova, od koji će jedan biti u Užicu, objavljeno je na sajtu grada Užica.

– Ovaj projekat je zapravo novi model koji će sigurno pospešiti poljoprivrednu proizvodnju u Užicu i pomoći, pre svega, mladim poljoprivrednicima i ženama kao nosiocima poljoprivrednih gazdinstava da ostanu na selu, razvijaju svoju proizvodnju i budu konkurentni na tržištu. Mi imamo dugogodišnju i veoma uspešnu saradnju sa Fondacijom Divac i u prethodnih šest godina preko 27 miliona dinara zajedničkih sredstava uložili smo u subvencije koje je dobilo više od 150 mladih poljoprivrednih proizvođača. Sigurni smo da će i ovaj novi projekat doprineti daljem razvoju poljoprivredne proizvodnje u užičkim selima, rekao je Slobodan Kuzmanović član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu grada Užica.

Kuzmanović je naglasio i da se budžet za poljoprivredu iz godine u godinu uvećava i da će u tekućoj godini iznositi 41 milion dinara.

Cilj stvaranja lokalnih fondova je podsticanje poljoprivredne proizvodnje i podrška poljoprivrednicima i prerađivačima hrane da unaprede svoje poslovanje, razviju nove proizvode i tako obezbede bolje uslove života za svoje porodice i život na selu.

– Osnovani lokalni fondovi su i više nego funkcionalni, a poljoprivrednici dodeljena sredstva koriste za svoj razvoj i sve više lokalnih samouprava zainteresovano je za osnivanje lokalnih fondova. Zbog velikog interesovanja, opštine ulažu dodatna sredstva u fondove, te će vrednost istih porasti u narednim godinama. Fondacija Divac se trudi da u periodu pred nama uključi što više novih partnera, istakao je Uroš Delić iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime