Dubai: Potpisan Memorandum o saradnji sa Grupom 42 za razvoj veštačke inteligencije

0
saradnja G42 Cloud i Kancelarija za IT i eUpravu
Foto: Ilustacija, Pixabay

Na Investicionoj konferenciji održanoj na Dan državnosti Republike Srbije u okviru Svetske izložbe Expo 2020 potpisan je Memorandum o razumevanju između kompanije G42 Cloud i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije.

Kompanija G42 Cloud je podružnica kompanije G42, vodeće kompanije koja se bavi razvojem veštačke inteligencije i klaud računarstva u Ujedinjenim Arapskih Emiratima.

Memorandum o razumevanju su potpisali Talal Al Kaisi, direktor kompanije G42 Cloud i dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Strane potpisnice su iskazale interesovanje za rad na zajedničkom razvoju veštačke inteligencije i klaud računarstva, naročito u sferi zdravstva, privrede i finansija.

– Republika Srbija je prepoznala značaj razvoja veštačke inteligencije i koristi priliku da u eri četvrte industrijske revolucije postane regionalni tehnološki i naučni lider. Stalnim ulaganjem u inovacije i znanje obezbeđujemo dalji ekonomski rast, a samim tim i bolji kvalitet života naših građana. Investicije u Srbiji se sve više razvijaju u delatnostima koje zahtevaju sofisticirano znanje i stručnost, a sve manje se ulaže u radno intenzivne delatnosti, rekao je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Jovanović je dodao da potencijalna saradnja sa G42 na polju razvoja veštačke inteligencije predstavlja još jednu potvrdu svih prethodnih rezultata Vlade Republike Srbije i daje priliku da obe strane naprave zajednički iskorak ka novim inovativnim rešenjima i proizvodima.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo potpisali ovaj Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije kako bismo omogućili digitalnu transformaciju, nadogradili nacionalnu politiku Srbije za primenu rešenja zasnovanih na klaudu i ojačali i unapredili njen tehnološki ekosistem i talenat, rekao je Talal Al Kaisi, direktor kompanije G42 Cloud.

– Kao deo ovog novog saveza, spremni smo da podstaknemo deljenje znanja, primenimo strategiju “klaud-na-prvom-mestu” za srpska preduzeća i omogućimo digitalnu transformaciju kako bi se pospešila dugoročna i održiva vrednost, istakao je Al Kaisi.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime