Pošta Srbije: Strateška saradnja sa Kancelarijom za IT i eUpravu

0
maraton
Foto: facebook.com/barajevo.rs/

Zoran Đorđević, v.d. direktora JP Pošta Srbije, i dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu, potpisali su danas sporazum o korišćenju Državnog data centra u Beogradu i osvrnuli se na rezultate na polju digitalizacije i zajednikog pružanja usluga građanima.

– Ovaj sporazum je veoma značajan korak u našem partnerstvu i osnov za ambiciozne planove nadalje. Uz ostvareni napredak na sveobuhvatnoj digitalizaciji društva i uprave, Pošta je, uz podršku Kancelarije, veoma daleko odmakla u digitalizaciji svojih usluga i procesa, što nam je jedan od primarnih ciljeva, kojim omogućavamo širenje obima, dostupnosti i unapređenje kvaliteta usluga. Razvijamo digitalna rešenja za brojne klasične usluge, ali i potpuno nove digitalne servise, u skladu sa savremenim potrebama građana, rekao je Đorđević.

On je dodao da će aplikativna rešenja omogućiti da građani elektronski plaćaju račune, organizuju slanje i prijem pošiljaka, šalju eTelegrame i eČestitke, a da se za potrebe privrede radi na realizaciji projekta eNotar.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu, Mihailo Jovanović je ocenio da je Pošta Srbije njihov najznačajniji partner kada je u pitanju digitalizacija usluge javne uprave i pružanje usluga elektronske uprave i dodao da je od osnivanja Kancelarija oslonjena na infrastrukturu Pošte.

– Danas potpisujemo sporazum kojim će Pošta Srbije koristiti kapacitete i usluge Državnog data centra. I još brže, bolje i kvalitetnije ćemo ostvariti nove usluge za građane Srbije, rekao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime