Pošta Srbije predstavila projekat eNotar

0
biznis korisnici
Foto: Ilustracija, Pexels

Na petom godišnjem Savetovanju javnih beležnika na Kopaoniku predstavljen je projekat eNotar na čijem razvoju radi Pošta Srbije.

Projekat je predstavio vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Ðorđević. Tom prilikom je istakao da će eNotar kao informacioni sistem za arhiviranje javnobeležničke dokumentacije u prvoj fazi obuhvatiti digitalizaciju i centralizaciju javnobeležničke građe, dok će u narednim fazama omogućiti i korišćenje arhiviranih dokumenata za potrebe pravosudnih organa, državnih organa, privrede i građana.

On je naglasio da se rad Pošte Srbije intenzivno unapređuje na svim poljima, kao i da ovo preduzeće inovativno ide napred sa željom da iskoristi sve što digitalizacija pruža.

O razvoju i realizaciji eNotara u ime Pošte Srbije govorila je i direktorka Funkcije informacionih tehnologija, elektronskih komunikacija i razvoja Pošte Srbije Milica Spasić.

Savetovanje javnih beležnika održano je 4. decembra Kopaoniku u cilju razmene iskustava i analize i rešavanja spornih pitanja koja se javljaju u javnobeležničkoj praksi.

Ovaj značajan projekat sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom pravde i Javnobeležničkom komorom Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime