Pošta i Carina dogovorile: Zajedno do bržeg i lakšeg prometa pošiljaka

0
strateška saradnja pošta srbije
Foto: facebook.com/barajevo.rs/

Pandemija koronavirusa dovela je do niza promena u celom svetu, pa i do ekspanzije kupovine preko interneta, zbog čega je neophodno obezbediti što efikasniji servis u okolnostima višestrukog uvećanja broja pošiljaka.

U tom smislu, Pošta Srbije i Uprava carina su postigli dogovor i započeli sa unapređenjem tehnoloških rešenja,  a u narednom periodu se planira i kontinuirano usavršavanje procesa, njihovo ubrzavanje i primena primera najbolje prakse iz sveta.

Direktori Pošte Srbije i Uprave carina, Zoran Đorđević i Branko Radujko, razgovarali su o mogućnostima daljeg unapređenja, ubrzavanja i olakšavanja prometa pošiljaka u međunarodnom poštanskom saobraćaju i intenziviranju saradnje na ovom planu.

Praktično, kroz sistem prethodne najave pošiljaka koje se dopremaju na teritoriju Republike Srbije, biće omogućena puna, brza i efikasna kontrola, a daljim razvojem sistema i potpuna automatizacija prometa pošiljaka, od transporta i sortiranja do samog carinskog postupka, što će korisnicima omogućiti bržu isporuku pošiljaka i praćenje od samog ulaska u našu zemlju, navedeno je na sajtu Uprave carina.

U cilju potpunog zadovoljstva korisnika poštanskih usluga i daljeg razvoja ovog vida trgovinske razmene, direktori Pošte i Carine sa svojim timovima već su pokrenuli aktivnosti na realizaciji projekata za optimizaciju i ubrzanje poslovnih procesa u vezi sa isporukom i kontrolom pošiljaka u međunarodnom saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime