Grad Novi Sad podstiče samozapošljavanje žena

0
sajam preduzetništva
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Ženama kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu Javnog  poziva za dodelu subvencije u 2021. godini uručeni su ugovori u cilju podsticanja ženskog preduzetništva.

Za 52 nezaposlene žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu odobrena su sredstva u iznosu od 15 000 000 dinara.

Ugovore su uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević

– Poslednjih šest godina Grad Novi Sad radi na tome da osnaži žensko preduzetništvo. Na početku je interesovanje bilo malo, a sada je sve više odvažnih žena koje apliciraju za subvencije sa svojim biznis idejama. Čestitam im na tome što su hrabre da krenu da otvaraju svoje privatne poslove, a  posebno na tome što su odlučne da to rade u ovim izazovnim vremenima. Srećan sam što Grad ima snage da i u doba pandemije opredeljuje sredstva za tu namenu i uvek ćemo biti tu da damo inicijalnu snagu našim sugrađankama za početak preduzetničkog posla. Težićemo da izdvajamo sve više sredstava, s obzirom na to da i interesovanje za subvencije raste. Širok spektar poslova je obuhvaćen kroz ovu podršku, a nadam se da ćemo se viđati sličnim povodom i u narednim godinama, jer svaka od ovih preduzetnica ima šansu da nastavi da konkuriše za grantove za proširenje posla i za otvaranje novih radnih mesta – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo preduzetnicama sreću i uspeh u poslovanju.

U ime žena preduzetnica na prijemu u Gradskoj kući obratila se gospođa Ruža Zrakić koja je za započinjanje svog biznisa dobila iznos od 300 000 dinara za pružanje usluga tapaciranja nameštaja, objavljeno je na sajtu Grada Novog Sada.

– Ove godine sam prvi put konkurisala za subvenciju i veoma sam srećna što sam je i dobila. To mi veoma mnogo znači, kao i svim prisutnim damama. Zahvalne smo Gradu Novom Sadu na pruženoj podršci, jer nam je ta pomoć dragocena, s obzirom na to da smo sve krenule od nule. Trudićemo se, ne samo da opstanemo, već i da nešto stvorimo, da rastemo i napredujemo – rekla je Ruža Zrakić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime