Poljoprivredni sajam ove godine u virtuelnom formatu

0
Poljoprivredne mašine
Foto: Pixabay.com

Poljoprivredni sajam u standardnom formatu neće biti organizovan ove godine, a menadžment Novosadskog sajma po ugledu na najveće sajmove u Evropi razvija platformu u nameri da organizuje virtuelnu smotru agrara.

Po broju prijavljanih izlagača i obimu avansnih uplata u prva tri meseca ove godine, menadžment Novosadskog sajma očekivao je najuspešniji Poljoprivredni sajam u poslednjih pet godina, izjavio je za Radio Novi Sad generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković. Međutim, sa širenjem pandemije Poljoprivredni sajam je odložen za septembar, a sada i definitivno otkazan.

– Iako se prema svim informacijama smanjuje broj zaraženih, to nije dovoljno pošto je na snazi zabrana ograničenja okupljanja više od deset osoba. Imamo situaciju da veliki broj izlagača, pre svega međunarodnih korporacija, imaju nalog da ne izlažu na sajamskim manifestacijama. Deo izlagača je zabrinut za potencijalnu zarazu zaposlenih. To bi se svakako odrazilo i na posetu. U tim okolnostima, nije moguće napraviti adekvatan Međunarodni poljoprivredni sajam – kaže Cvetković.

Ova odluka podudara se sa odlukama širom sveta da budu odložene i ostale međunarodne sajamske manifestacije. Cvetković kaže da u standardom formatu 87. Međunarodni poljoprivredni sajam nameravaju da održe od 15. do 21. maja 2021. Međutim, zaposleni na Novosadskom sajmu ne sede skrštenih ruku. U toku je priprema virtuelnog Međunarodnog poljoprivrednog sajam po ugledu na to kako su prestižni samovi poljoprivrede organizovani u Evropi.

I Međunarodni sajam lova, ribolova, turizma, ekologije i sporta LORIST, koji se tradicionalno održava početkom oktobra, je pod znakom pitanja, a njegovo održavanje će zavisiti od epidemiološke situacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime