Podrška zrenjaninskim preduzetnicama

0
Fotografija preuzeta sa sajta zrenjanin.rs

Grad Zrenjanin i Stalna konferencija gradova i opština dogovorili su saradnju sa zadatkom stvaranja boljeg okruženja za žene preduzetnice.

Memorandum o saradnji između Grada Zrenjanina i SKGO u okviru programa „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“ koju sprovodi SKGO, a podržava Vlada Švedske, potpisali su gradonačelnik Simo Salapura i generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk  u zrenjaninskoj Gradskoj kući, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Ova podrška trajaće godinu dana, a cilj je stvaranje boljeg okruženja za žene preduzetnice.

Salapura je ukazao da Grad Zrenjanin dugi niz godina ima odličnu saradnju sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

–  Podsetiću da smo u prethodne tri godine imali programe za podršku omladinskom preduzetništvu i ženskom preduzetništvu, što je naišlo na zaista dobar odziv sugrađanki. Verujem da ćemo i kroz ovaj paket podrške koje smo dobili od SKGO još više unaprediti tu podsticajnu meru na teritoriji Zrenjanina – rekao je Salapura.

Tarbuk je podsetio da Stalna konferencija gradova i opština ima različite vrste programa podrške svojim članicama.

– Imamo zaista dobru saradnju sa Gradom Zrenjaninom koji je između ostalog i član našeg predsedništva i aktivno učestvuje u više resornih odbora u naše organizacije. Sarađujemo kroz projekte u brojnim oblastima.  Danas smo potpisivanjem Memoranduma pokrenuli još jednu novu inicijativu – zajednički ćemo sa Gradom Zrenjaninom raditi na unapređenju ženskog preduzetništva, a naša konkretna podrška biće usmerena Gradu u izradi veoma važnih programskih dokumenata koji usmeravaju lokalni razvoj. To su programi podrške lokalno ekonomskom razvoju, program podrške zapošljavanju i program podrške razvoju turizma sa idejom da kroz ove dokumente, koji su širi dokumenti i podržavaju naravno sve oblasti, posebno akcentujemo pitanje ženskog preduzetništva – kazao je Tarbuk.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime