Edukacija o bezbednosti dece na internetu

0
Fotografija preuzeta sa sajta mit.gov.rs

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internet održao je edukaciju u Osnovnoj školi „Bora Stanković“ u Beogradu.

Edukaciji je prisustvovao ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić, prenosi zvanični sajt Ministarstva. Deca su mogla da saznaju više o opasnostima koje se kriju iza digitalnih sadržaja, načinima za efikasnu prevenciju i kreiranju sigurnog digitalnog okruženja.

Ristić se u razgovoru sa najmlađima upoznao sa njihovim interesovanjima i znanjima u oblasti interneta i društvenih mreža. On ih je posavetovao da budu oprezni i naglasio da mu je drago da najmlađi znaju da postoje ljudi i institucije kojima mogu da se obrate ukoliko imaju problem prilikom korišćenja različitih digitalnih alata.

Deca i roditelji koji imaju problem prilikom korišćenja interneta mogu da se obrate Centru na broj telefona 19833 ili popunjavanjem onlajn prijave na sajtu: pametnoibezbedno.gov.rs. Svi pozivi su anonimni i besplatni.

Nacionalni kontakt centar Ministarstva informisanja i telekomunikacija osnovan je pre sedam godina sa ciljem upoznavanja javnosti sa različitim slučajevima i vrstama internet nasilja, opasnostima uspostavljanja kontakata sa nepoznatom osobama ili predatorima kako bi se skrenula pažnja na prekomernu upotrebu interneta i načinima za pravovremeno reagovanje.

Podsećamo, ministar Ristić je pre nekoliko dana učestvovao u panelu „Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija – Zakorači u održivu budućnost.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime