PKS: Unapređenje poslovanja na internetu

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Privredna komora Srbije  je najavila info-sesiju na kojem će kompanije moći da čuju najvažnije stvari vezane za poslovanje na internetu.

Info-sesija, koju PKS organizuje 23. aprila u saradnji sa Fondacijom „Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS)“, biće održana u prostorijama Privredne komore Beograda, prenosi Tanjug.

Imajući u vidu da je u međunarodnoj, ali i domaćoj praksi uočeno da se nedovoljno pažnje posvećuje internet domenima, koji predstavljaju temelj svih veb usluga, info-sesija ima za cilj da ukaže na njihov značaj i predoči informacije koje kompanije mogu iskoristiti u svrhu unapređenja svog poslovanja.

Prema podacima Narodne banke Srbije tokom 2023. na internetu kupljeno je robe i usluga u vrednosti od preko 1,68 milijardi evra. Internet je postao prirodno poslovno okruženje i dobro je imati osnovne informacije o onlajn poslovanju i na osnovu njih donositi poslovne odluke.

– Internet domen je u temelju svakog veb-sajta, onlajn prodavnice i veb-portala, a o njima se prilično malo zna u poslovnim krugovima, a prilično malo i razmišlja pri pokretanju posla, organizaciji projekata, marketinških kampanja i drugog – naveli su iz Privredne komore Srbije.

RNIDS upravlja registrom naziva nacionalnih .rs i .srb domena i kritičnim delovima internet infrastrukture za nacionalne domene.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime