PKS: Srpska privreda na Sajmu u Mostaru

0
Fotografija preuzeta sa sajta pks.rs

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup srpskih privrednika na 24. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru.

Sajam će biti održan od 2. do 6. maja ove godine, prenosi zvanični sajt Privredne komore Srbije.

Iz Privredne komore Srbije pozivaju sve kompanije registrovane u Srbiji, koje se bave proizvodnjom, preradom ili uslugama u sektoru poljoprivredno-prehrambene industrije, građevine, drvno-prerađivačke, metalske i hemijske industrije, zatim iz tekstila i sektora turizma da se prijave i predstave svoj proizvodni program u okviru nacionalnog paviljona Srbije.

Sajam je prilika da srpski izvoznici ostvare saradnju ne samo sa kompanijama iz BiH i zemalja regiona već i da plasiraju svoje proizvode na treća tržišta.

Tržište Bosne i Hercegovine vodeće je izvozno tržište za domaću privredu, uz obim razmene koji je u 2022. godini dostigao vrednost od oko 3,3 milijarde evra i suficit domaće privrede od više od 840 miliona evra.

Ove godine, zemlja partner na sajmu je Izrael, a tokom trajanja sajma, održaće se i podsajamska manifestacija – Sajam turizma Mostar, koja je namenjena promociji turističkih potencijala i povezivanju  ponuda turističkih agencija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime