Pirot učestvuje u projektu „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“

0
javni poziv za deficatarna zanimanja
Foto: wikimedia.org

Republički geodetski zavod i Švedska uprava za kartografiju realizovali su zajednički projekat “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, koji finansira Međunarodna razvojna agencija Kraljevine Švedske (SIDA).

U skladu sa Odlukom o izboru pilot jedinica lokalnih samouprava za učešće u ostvarivanju ciljeva projekta “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, grad Pirot je učestvovao u navedenom projektu kao pilot jedinica lokalne samouprave.

Cilj projekta je pružanje podrške Republičkom geodetskom zavodu pri uspostavljanju Nacionalnog registra investicionih mapa koji će biti dostupan svim građanima i potencijalnim domaćim i stranim investitorima, a koji će sadržati lokacije za investicije u lokalnim samoupravama.

U Velikoj sali Grada Pirota u petak je održan sastanak švedskog menadžera Mathiasa Rantanena sa implementacionim timom.

Projektni menadžer Mathias Rantanen je u izjavi za medije istakao dobru saradnju sa Gradom Pirotom i dodao da očekuje da projekat podignu na viši nivo, što će biti značajno za Pirot jer može da privuče više investitora.

Marija Đošić, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, podsetila je da je Pirot jedan od prvih gradova nosilac sertifikata grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, zbog čega su se, pored ostalog, i prijavili za ovaj projekat jer, kako kaže, smatraju da je veoma bitno poboljšanje poslovne klime.

Prema njenim rečima, projekat je bitan jer je Pirotu pružio logističku podršku kako bi tehnički olakšali pristup potencijalnim investitorima. Sa tim u vezi formiran je sajt gde jednim klikom investitori mogu da vide sve što im je potrebno.

Na ovom sastanku održana je prezentacija pomenutog sajta koji potencijalnim investitorima pruža mogućnost brzog i jednostavnog pristupa svim važnim informacijama.

Marija Đošić je dodala da planiraju nastavak saradnje sa Međunarodnom razvojnom agencijom Kraljevine Švedske i Republičkim geodetskim zavodom, kao i da je Pirot jedan od 10 gradova koji su aplicirali za učešće u ovom projektu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime