Pirot spreman za grejnu sezonu

0
Grejanje u Obrenovcu
Foto: Pixabay.com

Gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić je izjavio da su preduzete sve neophodne mere i da je Gradska toplana spremna  za početak grejne sezone.

– Što se tiče grejne sezone mi smo stvarno spremni, izvršili smo sve potrebne remonte, izvršili javnu nabavku za dopremu gasa, imamo čak  i dopremljen jedan trejler za gas. Jednostavno čekamo instrukcije, izgleda da je ova zima zaista neizvesna i imamo dogovor i na nivou ministarstva i Udruženja gradskih toplana, da sve toplane u Srbiji  počnu grejne  probe u istom danu – rekao je Vasić.

On je dodao da će u nekim gradovima  gde je temperatura niža, kao što je obično u Sjenici grejanje početi ranije.

Vasić je objasnio da za sada vremenski uslovi dozvoljavaju da se malo odloži početak grejne sezone i da su planirane tople probe krajem oktobra, a da od 30. oktobra toplane startuju u punom format.

Ukoliko predstojeći dani budu znatno hladniji, pre svega zbog rada škola i vrtića grejanje će početi i ranije, poručio je gradonačelnik Pirota.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Energetska efikasnost Pirota“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime