Pirot dobio stanicu za merenje kvaliteta vazduha

0
javni poziv za deficatarna zanimanja
Foto: wikimedia.org

Automatska stanica za merenje kvaliteta vazduha postavljena je u Takovskoj ulici, kod Tehničke škole u Pirotu i pozicionirana je tako da bi davala realnu sliku o prisustvu i nivou štetnih materija u vazduhu.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je na sednici Gradskog veća rekao da je merna stanica veoma značajna za grad i da su u budžetu za 2021.godinu odvojena su sredstva za uspostavljanje stanice za merenje i praćenje kvalitata vazduha.

– Stanica je već postavljena, pa se prve analize kvaliteta vazduha očekuju uskoro. Rezultati će se pratiti iz dana u dan, rekao je Vasić i dodao da će se podaci za sada videti na sajtu Grada Pirota.

On je naglasio da je cilj da podaci budu dostupni svima, pa je u proleće naredne godine planirano i postavljanje ekrana gde će direktno moći da se vide svi parametri.

Stanicom će upravljati Agencija za zaštitu životne sredine, a kako je rekao Vasić, između ostalog meriće se suspendovane čestice (PM10 i PM2,5).

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Eko Pirot“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime