Pirot: Bolja energetska efikasnost kroz saradnju Grada i lokalnog portala

0
javni poziv za deficatarna zanimanja
Foto: wikimedia.org

Za bolju energetsku efikasnost u stambenim objektima u Pirotu, pokrenut je zajednički projekat Grada i lokalnog internet portala „Pirot plus“.

Projekat “Pirot energetski efikasan! Već štedi i vredi” je namenjen pre svega privrednim subjektima, mikro i makro preduzećima, ustanovama kulture i organizacijama, prenosi Pirot plus.

Medijski sadržaj u okviru projekta baziran je na informisanju građana o prednostima i mogućnostima korišćenja obnovljivih izvora energije. Osim toga, posetioci Portala moći će da vide i sve što je Grad Pirot u poslednjih desetak godina po tom pitanju preduzeo i ostvario.

Zajednički projekat je pokrenut sa ciljem da se građani informišu o obnovljivim izvorima energije i mogućnostima da se postigne ušteda energije. Dobro informisani građani pokazaće interesovanje da koriste bolje energente  kao i da primene mere energetske efikasnosti kako bi smanjili potrošnju energije i troškove.

Na portalu Pirot plus lokalna samouprava će objavljivati aktuelne konkurse i javne pozive  čime će se povećati vidljivost mera nemenjenih građanima u cilju postizanja bolje energetske efikasnosti u kućama i stanovima.

Podsećamo da će Pirot uskoro biti jedinstven grad u Srbiji po tome što će se u objektima pod njegovom ingerencijom koristiti ekološki energenti.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Energetska efikasnost Pirota“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime