Petrovaradinska tvrđava uvrštena među 10% najatraktivnijih svetskih lokacija

0
godišnjica Privredne komore Vojvodine
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Jedna od najpoznatijih svetskih platformi za putovanja Trip Advisor uvrstila je Petrovaradinsku tvrđavu među 10% najatraktivnijih svetskih lokacija.

Saopštenje objavljeno je ispred udruženja građana UGRIP.

Čuvari tvrđave Petrovaradin, Ugripi, kao jedna od četiri grane udruženja 3D Svet osnivači su i vlasnici tri profila na Trip Advisor platformi, najvećem svetskom web portalu za putovanje.

Portal broji 463 miliona korisnika, koji svakog meseca koriste aplikaciju i 860 miliona puta pregledaju više od 8,7 miliona ponuda destinacija, smeštaja, restorana, iskustava, tura, avio kompanija i krstarenja.

Među tim portalima su i Petrovaradin fortress, Petrovaradion catacombs i Petrovaradin clock.

U poslednjih šest godina svakodnevnog delovanja svojim aktivizmom kroz prepoznatljive akcije Ugripa u kojima je izneto preko 300 tona smeća, dominantnu zastupljenost na internet nebu pisala je Evropa Nostra pan evropska federacija za očuvanje kulturnog nasleđa.

Ona je u projektu “slučaj Petrovaradin” iznela konstataciju kako Ugrip nesumljivo dominira u javnom i digitalnom prostoru sa velikim brojem postova kao i u smislu fizičke prisutnosti sa različitim programima i aktivnostima na tvrđavi.

Ne samo ažuriranjem podataka, fotografisanjem, punjenjem galerija, poslovnom korespodencijom sa korisnicima na više desetina socijalnih mreža, već i kroz kreativno edukativne radionice, seminare, prezentacije tvrđave, uspeli su da pored više desetina nagrada u raznim branšama ekologije, očuvanja nasleđa.

Na Trip Advisor-u su osvojili više jednogodišnjih nagrada od 2015. godine pa do danas, dobivši priznanja u vidu sertifikata “Sertificate of EXCELLENCE” za izvrsnost u poslovanju i promociji.

Prošle godine ušli su u “Halu slavnih” dobivši sertifikat “Hall od FAME”. Ove godine, tačnije 20. Avgusta 2020. kao epilog upornog delovanja Ugripa na mnogim frontovima ovekovečili su veliko dostignuće za profil “Petrovaradin fortress”.

Postali deo velike ekskluzivne grupe, za koji su dobili prestižnu nagradu “The Travellers’ Choice Best of the Best award honours the top businesses on Tripadvisor” ili najbolje od najboljih učinivši Tvrđavu Petrovaradin kao jednu od 10% najaktuelnijih atrakcija širom sveta.

Time su uspeli da uđu u samo 1% onih uspešnih domaćina, organizacija, ugostiteljskih preduzeća širom sveta.

Ova nagrada je rezultat sjajnih neprestanih kritika konzumenata kreativnih radionica, volonterskog servisa, samih posetilaca kao i ambasadora Dunavske lepotice u promociji tvrđave.

Detaljnije o zvaničnom obaveštenju TA na linku!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime