Pokrenut projekat „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama“

0
projekti od javnog interesa
Foto: Ilustracija, Pexels

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktorka Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ Danijela Funke potpisali su danas Sporazum o sprovođenju projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Republici Srbiji“.

– Ovaj četvorogodišnji projekat donosi višestruke direktne koristi za mlade u ruralnim sredinama. Smatramo da se upravo ta kategorija mladih u današnjim vremenima nosi sa ne baš lakim izazovima i ovim putem želimo da ih dodatno osnažimo i pružimo podršku, rekao je Udovičić.

On je dodao da je cilj projekta da se unaprede ekonomske i socio-kulturološke perspektive mladih i da su projektom obuhvaćene i ugrožene grupe kao što su povratnici, mlade žene i etničke manjine.

– Povećana je i starosna ciljna grupa, tako da će projekat pružiti podršku osobama starosti od 15 do 40 godina. Sistemska podrška mladima iz ruralnim sredina osnov je perspektivne budućnosti i zahvalan sam Vladi Savezne Republike Nemačke, koja je kroz ovaj vid bilateralne saradnje, doprinela kreiranju još bolje sadašnjosti i budućnosti mladih u Srbiji. Podsećam da je naš prethodni zajednički projekat „Podsticanje zapošljavanja mladih“ obuhvatio skoro 13000 mladih, a stalno zaposlenje je dobilo više od 1400. Nastavljamo da mladimo budemo oslonac i podrška i da zajedno sa njima stvaramo perspektive u koje verujemo“, izjavio je ministar Udovičić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime