Udruženje Srbija za mlade i Ministarstvo omladine i sporta realizovalo projekat Akademija preduzetništva u turizmu

0
Foto: Pixabay

Udruženje „Srbija za mlade“ je drugu godinu za redom uz podršku Ministarstva omladine i sporta realizovala projekat Akademija preduzetništva u turizmu.

Naime, cilj je bio okupiti mlade ljude i podstaknuti ih na preduzetništvo. Partneri na ovom projektu bili su: Kikinda, Bačka Topola, Novi Sad, Nova Varoš, Kragujevac, Čačak, Raška, Sjenica, Tutin, Novi Pazar i Sokobanja, a u ovim opštinama su realizovani info dani kako bi se što veći broj mladih informisao o ovom projektu.

Nakon info dana, u oktobru, raspisan je konkurs za izbor najbolje preduzetničke ideje. Od preko 40 ideja, koliko je pristiglo na adresu Srbije za mlade, prema projektu je izabrano 20 najboljih.

Oni su dobili besplatan boravak na Goču u periodu 06-08.11.2020. godine što je podrazumevalo pored obezbeđenog smeštaja, prevoza, ishrane i pešačkih tura i radni deo.

Radni deo se sastojao od izlaganja preduzetničkih ideja timova koji su izabrani, prezentacija eminentnih predavača iz oblasti turizma i preduzetništva i rad sa mentorima na unapređenju ideja.

Na kraju, izabrano je 5 najboljih koje će dobiti celogodišnje mentorstvo i sprovesti svoju preduzetničku ideju do kraja. To su ideje: “Destinytion – Beograd, Eko selo Tometino polje – Požega, Lepterija i Župan – Sokobanja, Mali vinograd duge tradicije – Banoštor, a kako su dve ideje imale isti broj bodova dele peto mesto i ravnopravno će dobiti mentorstvo i podršku – Električni trotineti – Sokobanja i Vidikovac Đurđevica – Tutin.

U cilju podsticanja mladih da ne odustaju, a pogotovo kada se radi o izuzetnim idejama kao što su sve koje su se našle na Goču, udruženje „Srbija za mlade“ je pružila podršku svim učesnicima i ohrabrila ih da ne odustaju od svoje ideje i svojih snova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime