Paraćin, Kosjerić i Topola otvaraju jedinstvena upravna mesta

0
jedinstvena upravna mesta
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Predsednici opština Paraćin, Kosjerić i Topola potpisali su danas sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović ugovore o uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u tim opštinama.

Novi model funkcionisanja javne uprave trebalo bi da počne sa radom najkasnije do septembra sledeće godine, navodi se u saopštenju.

Građani će u lokalnim samoupravama Paraćin, Kosjerić i Topola, imati mogućnost da sve svoje zahteve i prava ostvare na jednom jedinom mestu, na kojem potom dobijaju i rešenje, izjavila je ministarka Obradović.

„Zapravo to znači da nema “šetanja“ od šaltera do šaltera. Kada osoba podnese pisani ili usmeni zahtev, opštinski radnik komunicira u njegovom interesu i za njegov račun nadalje sa drugim organima i službama“, istakla je Obradović.

i navela da joj je drago da su opštine Paraćin, Kosjerić i Topola prepoznale važnost JUM-a.

Ona je, takođe, istakla da su, uz ispunjavanje neophodnih kriterijuma, ove tri opštine ostvarile pravo na dobijanje 20 miliona dinara budžetskih sredstava, ali je i dodala da joj je drago da su opštine prepoznale i važnost jedinstvenog upravnog mesta.

Potpisivanju ugovora su prisustovali predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić, i u ime opštine Topola Miodrag Milovanović.

Projekat jedinstvenog upravnog mesta sprovodi se već tri godine a, kako je saopšteno iz ministarstva, cilj je da ga sve jedinice lokalne samouprave dobiju kako bi što efikasnije pružale svoje usluge građanima.

Do sada je otvoreno deset upravnih jedinstvenih mesta, dok će do kraja godine, prema rečima Obradovićeve, još četiri opštine, Rača, Stara Pazova, Pirot i Kuršumlija potpisati ugovore o uspostavljanju jedinstvenog upravnog mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime