Ministarstvo odlučilo koje će još lokalne samouprave dobiti jedinstvena upravna mesta

0
šalter
Foto:Pixabay.com

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave nastavlja sa dobrom praksom podrške države prilikom uvođenja jedinstvenih upravnih mesta u našim gradovima i opštinama.

Sledstveno tome, doneta je odluka o lokalnim samoupravama koje će biti podržane u okviru programa „Podrška prilikom uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama“.

Sredstva su opredeljena za grad Paraćin (8.5 miliona dinara), opštinu Kosjerić (6,5 miliona dinara) i opštinu Topolu (5 miliona dinara).

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će sa navedenim jedinicama lokalne samouprave zaključiti ugovore o dodeli navedenih sredstva kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

Projekat otvaranja jedinstvenih upravnih mesta počeo u 2018. godini, kada je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa 52 miliona dinara, kao pilot projekat, podržalo najpre osam lokalnih samouprava, a u 2019. podrška od 45 miliona dinara je usmerena na još šest gradova i opština.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime