Ove nedelje konkursi za prozore i vrata u 12 opština

0
Foto: Pixabay.com

Do sada je u 64 jedinice lokalne samouprave u Srbiji završen javni poziv za izvođače radova na energetekoj sanaciji objekata, a konkurse za građane raspisali su Zrenjanin, Novi Bečej, Dimitrovgrad i Raška.

Kako je za portal Biznis.rs u Ministarstvu rudarstva i energetike rečeno, očekuje se da još 12 gradova i opština objave javne pozive za građane tokom ove nedelje.

Na pitanje kada se ocekuje da stanovnici gradova poput Beograda ili Novog Sada budu u prilici da konkurišu za subvencionisanje radova na energetskoj sanaciji svojih nekretnina, u Ministarstvu podsećaju da je potrebno da tekstove javnih poziva za građane najpre usvoje organi lokalne samouprave.

„Grad Beograd je Ministarstvu rudarstva i energetike poslao predlog Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije i očekujemo usvajanje Pravilnika od strane Grada Beograda. Grad Novi Sad nije konkurisao za ucešće u ovom projektu“, saopštilo je Ministarstvo za biznis.rs.

„Jedinice lokalne samouprave biraju firme koje će izvršiti radove na sanaciji energetske efikasnosti, u skladu sa Pravilnikom koji su usvojile. Svaka jedinica lokalne samouprave, učesnica u Programu energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova formirala je zasebnu Komisiju za realizaciju programa sanacije energetske efikasnosti, koja kontroliše dokumentaciju koju podnose firme. Same firme će biti rangirane po kriterijumima koje su postavile jedinice lokalnih samouprava, a konačne rang liste se mogu naći na internet stranicama jedinica lokalnih samouprava“, navode iz Ministarstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime