SKGO: Otvorene prijave za ovogodišnju Evropsku nedelju mobilnosti

0
evropska nedelja mobilnosti
Foto: MobilityWeek.eu

Evropska nedelja mobilnosti biće obeležena i ove godine u periodu od 16. do 22. septembra.

Evropska komisija ove godine opredelila se za temu kampanje „Bolja povezanost“. Tema ovogodišnje kampanje odnosi se na bolje saobraćajne veze između i unutar naselja, koje se postižu kroz unapređeno planiranje i raznovrsnije usluge javnog prevoza, kao i na bolju povezanost ljudi i gradskih sadržaja kroz kvalitetne javne prostore.

Slogan kampanje je „Krećimo se kvalitetnije!“

Opštine i gradovi iz Srbije koji žele da učestvuju i obeleže ovu manifestaciju prijavljuju se putem zvaničnog sajta kampanje www.mobilityweek.eu

Opštine i gradovi učesnici mogu potpisati povelju kampanje na srpskom jeziku.

One opštine i gradovi koji žele da se prijave za nagradu Evropske komisije, treba da obeleže kampanju u sve tri kategorije: da organizuju aktivnosti tokom cele nedelje, da obeleže Dan bez automobila, kao i da promovišu najmanje jednu trajnu meru koju su sproveli prethodne godine, a kojom se unapređuje urbana mobilnost – proširenje pešačke zone, proširenje trotoara, izgradnja biciklističke staze i sl.

Nacionalni koordinatori kampanje u Republici Srbiji su Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Stalna konferencija gradova i opština.

Više informacija na linku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime