Održana onlajn konferencija Centra javnih službi za zapošljavanje jugoistočne Evrope

0
Foto: Pixabay.com

Predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije, u periodu od 1-2. decembra 2020. Godine, učestvovali su na onlajn konferenciji Centra javnih službi za zapošljavanje jugoistočne Evrope.

U okviru direktorske konferencije, prvog dana, direktorka Sektorka za podršku zapošljavanju, Neda Milanović, predstavila je glavne aktivnosti naše Službe.

Ovogodišnja predsedavajuća članica CPESSEC bila je Agencija za zapošljavanje Republike Bugarske, a tema direktorske konferencije bila je „Upravljanje učinkom u vreme krize“, dok je tema ekspertske konferencije bila „Sprovođenje mera APZ tokom krize“.

U okviru direktorske konferencije, prvog dana, direktorka Sektorka za podršku zapošljavanju, Neda Milanović, predstavila je glavne aktivnosti naše Službe sa posebnim fokusom na izazove sa kojima se suočavamo u kontekstu COVID-a 19 pandemije, potom na ulogu službe I sprovođenju mera za poboljšanje rada tokom oporavka od pandemije, na napredak ostvaren na temu ,“Efektivnost mera APZ, sa posebnim naglaskom na programe samozapošljavanja“.

Drugog dana službenica za metodologiju posredovanja u zapošljavanju Jasmina Šantič učestvovala na ekspertskoj konferenciji, u okviru koje su članice razmenile znanja i iskustva o učinku koji su ostvarile u reformama tokom krize izazvane COVID-om 19.

Cilj ovogodišnje konferencije u Sofiji je bio poboljšanje stanja na tržištu rada u zemljama regiona, kroz učešće i razmenu iskustava, znanja i dobre prakse, tokom krize izazvane COVID-om 19, kao i da se unapredi saradnja između država članica CPESSEC-a i podstakne otvoren dijalog, zasnovan na podacima u oblasti politike zapošljavanja.

Zaključci ove konferencije biće deo strategije oporavka za uspešan izlazak iz ekonomske krize i budući rad javnih službi za zapošljavanje.

Centar javnih službi za zapošljavanje jugoistočne Evrope (CPESSEC) formiran je 2007. godine i čini ga deset članica: Rumunija, Mađarska, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Hrvatska,Slovenija, Turska i Srbija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime