Obuka za zaštitu podataka o ličnosti

0
Fotografija preuzeta sa sajta ite.gov.rs

Obuka lica za zaštitu podataka o ličnosti održana je u prostorijama Nacionalne akademije za javnu upravu.

Uvodne reči na početku obuke dali su zamenik direktora Kancelarije za IT i eUpravu Zoran Mišić I zamenica Poverenika Sanja Unković, prenosi zvanični sajt Kancelarije za IT i eUpravu.

Govornici su polaznike obuke upoznali sa aktuelnim stanjem u oblasti zaštite podataka o ličnosti u Srbiji. Istakli su značaj i ulogu lica za zaštitu podataka o ličnosti i apelovali na organe vlasti i druge rukovaoce koji su dužni da odrede lice za zaštitu podataka o ličnosti, da to što pre učine i o tome obaveste Poverenika ili da po potrebi ažuriraju postojeće podatke.

Ukazano je na neophodnost izmene i dopune važećeg Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kojima će na efikasniji način biti regulisan položaj, uslovi za određivanje i obaveze lica za zaštitu podataka o ličnosti.

Ova obuka je razvijena u okviru projekta Svetske banke „ Usluge obuke službenika za zaštitu podataka i podizanje svesti državnih službenika u skladu sa GDPR-om, Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i sigurnosti podataka Republike Srbije i Zakonom o informacionoj bezbednosti Republike Srbije“ čiji je korisnik Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi Ernest&Young d.o.o.Beograd, uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Nacionalne akademije za javnu upravu.

Cilj ovog projekta kao i navedene obuke je da se unapredi primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o informacionoj bezbednosti.

Podsećamo, Kancelarija za IT i eUpravu je krajem decembra potpisala Sporazum sa Pravnim fakultetom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime