Obuka za mlade žene programerke

0
učenje uz računar
Foto: Pixabay.com

Obuka za nezaposlene mlade žene putem on-lajna u oblasti internet programiranja 2020 počeo je u sredu, a polaznice obuke, putem virtuelne platorme, pozdravila je i podržala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović.

Obuku organizuje Novosadska ženska mreža, a cilj je da mlade nezaposlene žene steknu znanje i veštine iz oblasti internet programiranja i time dobiju veće šanse za zapošljavanje.

Obuku pohađa 30-ak devojaka iz Vojvodine, a predsednica novosadskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović poželela je polaznicama da kroz predavanja steknu nova znanja, koja „ćete primeniti u praksi i tako otvoriti sebi put ka novim poslovima“.

Grad Novi Sad jedna je od onih lokalnih samouprava koja svoje resurse pažljivo planira i ulaže u sve ono što će je učiniti još atraktivnijom i privlačnijom, a svakako sredinom koju će svi prepoznati kao svoje sadašnje ili buduće mesto za život“,  istakla je predsednica Skupštine Grada Novog Sada.

Ona je dodala da se aktuelnoj politici ulaganje u obrazovanje i buduće radno angažovanje uvek nalazi visoko na listi prioriteta i da će tako biti i ubuduće.

„Podizanje stručne osposobljenosti nezaposlenih devojaka i mladih žena iz ruralnih opština kod nas za internet programiranje i održavanje veb prezentacija uklapa se i u ciljeve naše Nacionalne strategije za mlade za period od 2018. do 2020. godine“, precizirala je MSc Marinković Radomirović.

U okviru obuke, polaznice će proći kurs HTML-a, CSS-a, WordPress-a administarcije i izrade tema, hosting okruženje i druge programe i tehnologije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime