Obradović i delegacija MMF-a o reformi sistema plata

0
EU uplatila 11 miliona evra za reformu javne uprave
Foto: facebook.com/MDULSSrbije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović je, u okviru redovnih radnih aktivnosti, putem onlajn platforme razgovarala sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio šef misije Jan Kes Martejn.

Razmatrajući pitanje odlaganja reforme sistema plata u javnom sektoru do 2025. godine, Obradović je istakla da je pandemija korona virusa zaustavila reformski proces, te da postoji prostor za postepeno otklanjanje nelogičnosti u javnom sektoru u pogledu plata i ujednačenje stanja.

Ona je naglasila da Ministarstvo i Vlada Srbije ostaju posvećeni sprovođenju pomenute reforme u skladu sa potrebama javne uprave i novom Strategijom RJU, koja je usvojena ove godine, navedeno je na sajtu ministarstva.

Ministarka je navela i da je tokom svog mandata održala veliki broj sastanaka sa gradonačelnicima i predsednicima opština u Srbiji na temu izdavanja saglasnosti za zapošljavanje u javnom sektoru, ocenivši da je saradnja sa funckionerima na lokalu po ovom pitanju na visokom nivou.

Sastanku sa delegacijom MMF-a prisustvovali su i državni sekretar Maja Mačužić Puzić i pomoćnik ministra Ivana Savićević, rukovodilac Sektora za upravljanje ljudskim resursima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime