Obnovljeno školsko igralište posle 40 godina

0
Igalište za decu u školi
Obnovljeni tereni posle 40 godina Foto: Ilustracija, pixabay

Zajedničko ulaganje lokalne samouprave i pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, vredno ukupno 25 miliona dinara omogućilo je OŠ “Sveti Sava” u Subotici da nakon fiskulturne sale, dobije i multifunkcionalno igralište, na čije uređenje su nastavnici i više od 500 učenika ove škole čekali duže od 40 godina.

– Veoma nam je drago što smo u prilici da damo na upotrebu obnovljeni sportski teren koji je izgrađen davne 1978. godine. Deca će sada moći da ga koriste bezbedno, a mi da unapredimo školski sport rekao je Novica Pavlović, direktor OŠ “Sveti Sava” u Subotici.

U Osnovnu i srednju školu “Žarko Zrenjanin”, koja duže od 60 godina obrazuje decu sa smetnjama u razvoju, grad Subotica i Pokrajinska Vlada do sada su investirali 12 miliona dinara.

U Gradskoj kući potpisan je ugovor na osnovu koga će dobiti i igralište, u čiju izgradnju će grad i pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu investirati pet miliona dinara.

– Dvorište će imati specijalizovane sprave koje će omogućavati deci da do maksimuma razvijaju svoje motoričke i psihičke potencijale. To će biti prostor za zdravu, prirodnu relaksaciju dece, a isto tako i za korekciju mnogih problema sa zdravljem – istakla je Dragana Vučković, direktorka OISŠ “Žarko Zrenjanin” u Subotici.

Škole “Sveti Sava” i “Žarko Zrenjanin”, sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, posetili su potpredsednik Pokrajinske Vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

– U protekle četiri godine, sa gradom Subotica, zajednički smo u oblasti sporta i omladine, realizovali ukupno 73 projekta u vrednosti od oko 50 miliona dinara. Akcenat je bio na sportskim objektima: sanaciji fiskulturnih sala i otvorenih igrališta jer mi školski sport vidimo kao bazu i našeg budućeg takmičarskog i vrhunskog sporta- rekao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

– Mnogo toga smo uradili u 45 lokalnih samouprava u Vojvodini po pitanju ulaganja u obrazovanje. Ovih dana završena je i velika akcija opremanja svih škola u Vojvodini takozvanim “pametnim tablama”. Idemo u korak i sa savremenim tehnologijama, ali idemo i na obnavljanje predškolskih, školskih pa i univerzitetskih objekata – istakao je Đorđe Milićević, potpredsednik Vlade Vojvodine.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je istakao da su, zahvaljujući zajedničkim ulaganjima grada, Pokrajine i Republike, završeni projekti na koje su Subotičani čekali decenijama, preneli su mediji.

– U Subotici se, u pretekle tri i po godine, slilo blizu 15 milijardi dinara. To je rezultat zajedničkih ulaganja grada, Republike i Pokrajine kao i iz raznih fondova i IPA projekata koje smo uspešno realizovali – rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Tokom prethodne četiri godine, Pokrajinska Vlada investirala je ukupno dve milijarde i 500 miliona dinara u unapređenje infrastrukture, obrazovanja i sporta na teritoriji grada Subotice, a ovom prilikom je najavljeno da će taj trend biti nastavljen i ubuduće.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime