Objavljen konkurs za firme koje će postavljati solarne panele

0
solarni paneli konkurs užice
Foto: Unsplach.com

U cilju unapređenja mera energetske efikasnosti i povećanog korišćenja obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Užica, Grad je u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike raspisao javni poziv za privredne subjekte koji će učestvovati  u energetskoj sanaciji, odnosno ugradnji solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na teritoriji grada Užica.

Prema rečima Nade Jovičić člana Gradskog veća za zaštitu životne sredine i turizam, za sprovođenje ovog projekta planirana sredstva od strane grada Užica zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike iznose 4 miliona dinara.

– Mogu se prijaviti svi privredni subjekti koji ispunjavaju uslove propisane pravilnikom i javnim pozivom. To podrazumeva da su upisani u registar APR da nad njima nije pokrenut stečajni postupak ili postupak likvidacije, da imaju ateste za materijale i proizvode, da imaju zaposlenog bar jednog elektroinženjera sa odgovarajućom licencom ili na neki drugi način angažovanog inženjera i da daju garanciju za inventar od minimum 5 godina a na solarne panele od minimum 10 godina. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava  po 1 kW instalisane snage solarnih panela kapaciteta do  6 kW  će iznositi 70.000 dinara i obuhvatiće sve radove, opremu i izveštaje. Za solarne panele kapaciteta preko 6  kW maksimalni iznos bespovratnih sredstava biće isti kao i za solarne panele kapaciteta do 6  kW, a razliku do ukupne vrednosti radova prema predračunu izabranog privrednog subjekta snosiće građanin”.

Konkursna dokumentacija za prijavljivanje zainteresovanih privrednih subjekata može da se preuzme na zvaničnom sajtu grada Užica kao i lično na portirnici Gradske uprave.

Javni poziv za privredne subjekte biće otvoren do 23. decembra 2021. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime