Novi Sad: Za energetsku efikasnost izdvojeno 93 miliona dinara

0
sajam preduzetništva
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Građanima Novog Sada će u 2022. godini biti dostuno 78 miliona dinara za unapređenje energetske efikasnosti, objavljeno je na gradskom sajtu.

Predviđena sredstva su namenjena za zamenu stolarije, ugradnju izolacije, instaliranje kotlova i peći na ekološki prihvatljive energente, kao i za ugradnju solarnih kolektora i solarnih panela.

Kako je saopšteno, Grad Novi Sad je za ove potrebe obezbedio 40 miliona dinara, dok je Ministarstvo rudarstvo i energetike pružilo podršku sa dodatnih 38 miliona dinara.

Grad je za projekte unapređenja energetske efikasnosti objekata javne namene opredelio sredstva u iznosu od 15 miliona dinara.

Navedene aktivnosti su planirae u okviru dva strateška dokumenta – „Program energetske efikasnosti Grada Novog Sada za period 2022 – 2024. godine“ i „Plan energetske efikasnosti Grada Novog Sada za 2022. godinu“.

– Racionalno korišćenje energije i povećana upotreba obnovljivih izvora energije doprinose smanjenu emisije gasova staklene bašte, ublažavanju klimatskih promena i unapređenju kvaliteta životne sredine, što predstavlja odgovoran pristup upravljanju energijom i bezbedan put ka održivom razvoju Grada, zaključuje se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime