Novi Sad: Svečano obeležen Dan grada

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Delegacije pobratimskih i prijateljskih gradova posetile su Novi Sad povodom obeležavanja 1. februara – Dana grada.

Gradonačelnik Milan Đurić bio je domaćin prijema u Gradskoj kući, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

– Više je značajnih datuma za naš grad, od Dana oslobođenja, do gradske slave, a kada slavimo 275. rođendan, posebno smo ponosni. Hvala svim prijateljima koji su došli da uveličaju naše slavlje. Nastavljamo da jačamo već jako prijateljstvo koje Novi Sad neguje decenijama sa svojim pobratimima. Ono nam daje snagu da budemo uporni u nameri da Novi Sad učinimo još boljim mestom za život i da sanjamo velike snove – rekao je Đurić.

On je podsetio da su pobratimski i prijateljski gradovi dali veliki doprinos u dobijanju titule Evropske prestonice kulture.

– Hvala im na tome, što su bili tu još od procesa kandidature, do osvajanja titule i tokom realizacije programa. Sada smo mi tu za njih, da podelimo naše iskustvo i damo savete, a ništa nam neće biti draže, nego da neka od narednih kulturnih prestonica, bude upravo iz reda naših prijatelja – dodao je Đurić.

Ove godine, Grad su povodom proslave rođendana posetile brojne delegacije, između ostalih, predstavnici Budve, Pečuja, Gomelja, Kumanova, Istočnog Sarajeva, Banja Luke, Sankt Peterburga, Tivta, Herceg Novog i Bijeljine.

Podsećamo, u Novom Sadu se gradi nova zgrada za pravosudne organe.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime