Novi Sad: Sertifikati za buduće programere

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Polaznicima obuke „Front – End programer“ i „Microsoft Power Apps programer“ uručeni su sertifikati u novosadskoj Gradskoj kući.

Obuke su organizovane u okviru programa prekvalifikacije nezaposlenih lica za deficitarna zanimanja, koji je inicirao i finansijski podržao Grad Novi Sad, prenosi zvanični sajt Grada Novog Sada.

Sertifikate je polaznicima obuka uručio član Gradskog veća zadužen za privredu Milorad Radojević. Aktivnosti na programu zajednički su realizovali Uprava za privredu Grada Novog Sada i škola računara Smart School New iz Novog Sada.

U okviru programa realizovan je ciklus od dve obuke nezaposlenih lica za deficitarna zanimanja  u oblasti informacionih tehnologija, koje je finansirala Gradska uprava za privredu, a škola računara Smart School New je uspešno realizovala program obuke i to za Front-end programera u trajanju od decembra 2022. do juna 2023. godine sa ukupno 26 polaznika, a za Microsoft Power Apps programera u trajanju od decembra 2022. do marta 2023. godine sa ukupno 20 polaznika.

– Obuke za deficitarna zanimanja imaju za cilj da stručno osposobe nezaposlena lica u oblastima gde ima nedovoljno kvalifikovanih i obučenih kadrova na tržištu rada. Ponuda na lokalnom tržištu lica sa praktičnim znanjem iz ove oblasti je niska i ne može da odgovori na ukupnu tražnju koja kontinuirano raste, te Grad putem ove mere suvbvencioniše nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje za edukaciju u oblasti informacionih tehnologija – rekao je Radojević.

U periodu 2015-2023. godine Grad Novi Sad je na osnovu Akcionog plana zapošljavanja Grada Novog Sada za obuke i edukacije nezaposlenih lica za deficitarna zanimanja izdvojio ukupno 63.000.000,00 dinara. U tom periodu obuke je uspešno prošlo preko 1.600 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje-Filijala Novi Sad.

Podsećamo, gradonačelnik Novofg Sada je pre nekoliko dana priredio prijem za srpske basketaše nakon osvojene titule prvaka sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime