Novi Pazar: Poseta mađarskih privrednika

0
Fotografija preuzeta sa sajta novipazar.rs

Delegacija Privredne komore Mađarske posetila je Novi Pazar gde su ih čelnici lokalne samouprave upoznali sa mogućnostima za saradnju.

Goste iz Mađarske dočekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, prenosi zvanični sajt Novog Pazara.

Delegaciju iz zemlje naših severnih suseda predvodio je predsednik Komiteta za Zapadni Balkan Atla Galamboš, kao i počasni konzul Mađarske u Srbiji Milan Radunović.

Biševac je istakao da su gostima predstavljeni lokalni potencijali I izazovi sa kojima se susreće lokalna samouprava.

– Njihovo iskustvo je za nas dragoceno i želeli smo da ih upoznamo sa mogućnostima uspostavljanja partnerstva u obrazovnom, sistemu infrastrukture i vodosnabdevanja preduzetništva, kulture. Predočili smo konkretne projekte čija će realizacija doprineti boljem kvaitetu života građana – rekao je Biševac.

Predsednik Komiteta za Zapadni Balkan Atla Galamboš je izrazio mišljenje da Novi Pazar ima mnogo potencijala, ali i specifičnosti.

– Zaista me raduje mogućnost da razgovaramo o mnogim važnim stvarima i identifikujemo polja saradnje. Vrlo brzo ćemo precizno pobrojati sve ideje i oblasti oko kojih ćemo sarađivati, uz želju da jasno definišemo ideje koje će najbrže biti realizovane. Poziv da nas gradonačelnik poseti u Budimpšeti je otvoren a naša Privredna komora već ima saradnju sa nekim gradovima i opštinam u Srbiji – rekao je Galamboš.

Podsećamo, u Novom Pazaru je nedavno održana promocija dualnog obrazovanja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime