Nove linije Er Srbije iz Niša i Kraljeva

0
letovi do hanovera, nirnberga, salcburga
Foto: Printscreen

Er Srbija od 4. januara uspostavlja nove linije od javnog interesa sa aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu i aerodroma „Morava“ u Kraljevu, saopšteno je danas u Medija centru ove kompanije.

Srpska nacionalna avio-kompanija će saobraćati na redovnim linijama između Niša i Beograda, Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane. Iz Kraljeva će obavljati letove do Istanbula.

Navedene destinacije biće povezane dva puta nedeljno. Izuzetak je linija Beograd – Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedeljna leta.

Tokom letnje sezone obavljaće se sezonski letovi na linijama Niš-Tivat i Niš-Atina, kao i Kraljevo-Solun i Kraljevo-Tivat.

Kako je saopšteno, Er Srbija će na novim linijama leteti do 31. decembra 2023, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Republike Srbije.

– Raduje nas što proširujemo ponudu iz regiona Južne i Zapadne Srbije i Šumadije. Na taj način ćemo našim putnicima značajno olakšati planiranje putovanja. Doprinećemo i jačanju komercijalnih i turističkih aktivnosti u tim delovima Srbije, rekao je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

On je dodao da se prvi put uvode letovi između Niša i Beograda, smatrajući da će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice stignu i do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije.

– Takođe, veoma nam je drago što Niš povezujemo i sa Kelnom, našom novom, i petom po redu, destinacijom u Nemačkoj,“ izjavio je Marek.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime