Niš: Poseta ambasadora Japana

0
Fotografija preuzeta sa sajta ni.rs

Ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura posetio je Niš i sastao se u Gradslkoj kući sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski.

Sotirovski je sa ambasadorom Japana razgovarala o budućoj saradnji dve zemlje u oblasti ekonomije, kulture i sporta, prenosi zvanični sajt Grada Niša.

Gradonačelnica Niša je ambasadora Imamuru upoznala sa planom izgradnje Nacionalnog gimnastičkog centra u Nišu. Susretu sa ambasadorom prisustvovao je i predsednik Gimnastičkog saveza Srbije Saša Veličković.

Sotirovski je istakla da će se Nacionalni gimnastički centar nalaziti u Čairu na površini od 3.000 kvadrata. Dodala je da je ideja da se dom gimnastičara nalazi u Nišu potekla od Gimnastičkog saveza Srbije ali da je ideju podržao i Morinari Vatanabi, predsednik Svetske gimnastičke federacije, koji je ambasadorov sunarodnik.

Ambasador Japana je izrazio zadovoljstvo što su u pripremi gimnastičkog centra učestvovale i kompanije iz Japana. Dodao je da će gimnastičke sprave za centar, kada bude zavšen, biti donacija Japanske i Svetske gimnastičke federacije.

Podsećamo, Niš je nedavno dobio SOS liniju za mlade.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime