Kikinda: Spor oko cene komunalija

0
Fotografija preuzeta sa sajta kikinda.org.rs

Grad Kikinda se zvaničnim saopštenjem ogradio od ispostavljenih računa za komunalne usluge kompanije FCC Kikinda d.o.o.

U pitanju su računi za komunalne usluge koje su preduzetnici i privredna društva dobili u januaru, a koji su drastično uvećani u odnosu na račune iz decembra 2023. godine, prenosi zvanični sajt Grada Kikinde.

Nakon nekoliko sastanaka održanih predstavnika grada Kikinde i kompanije FCC, postignut je dogovor da preduzetnici koji obavljaju delatnost na adresi na kojoj su prijavljeni, imaju pravo na umanjenje paušala u iznosu od 75 odsto i da budu izuzeti iz plaćanja kao članovi domaćinstva. Takođe je postignut dogovor da se fakturisanje privrednim društvima vrši prema stvarnim količinama generisanog otpada, a ne prema kvadraturi, što treba da bude primenjeno polovinom 2024. godine.

– Grad Kikinda smatra neprofesionalnim potez kompanije FCC, koji se tiče slanja odluke Skupštine grada o davanju saglasnosti na povećanje cena, jer Grad Kikinda sigurno ne bi podržao metodologiju obračuna koji je primenjen na poslednjem računu koji je fakturisan korisnicima komunalnih usluga. Ukoliko se hitno ne izvrši promena metodologije obračuna (metar kubni, po kvadratu poslovnog prostora, paušal) u skladu sa postignutim dogovorom između gradske administracije i kompanije, Grad Kikinda doneće skupštinsku odluku o poništavanju davanja saglasnosti na izmenu cenovnika kompanije FCC Kikinda d.o.o. Kikinda – stoji u saopštenju.

Korisnici komunalnih usluga sa teritorije grada Kikinde će od 1. februara 2024. godine na adresi Generala Drapšina br. 20 u Kikindi, imati pravo da podnose reklamacije odgovornom licu ispred kompanije FCC Kikinda.

Podsećamo, u Kikindi su u toku radovi na izgradnji fabrike vode.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime