Naučno-tehnološki park u Nišu počinje sa radom od 1. septembra

0
Tehnološki park u Nišu
Foto: Elizabeta Vojinović Nikolić

U  Naučno-tehnološkom parku u Nišu, za čiju je izgradnju utrošeno je 12,5 miliona evra,  od 1. septembra počeće sa radom brojne start-ap i tehnološko-razvojne kompanije.

Investitor je bilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, projektom izgradnje i opremanjem upravljala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Aktivnosti je realizovala Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, a novac je obezbedjen preko Evropske investicione banke.

Naučno-tehnološki park je, prema rečima nadležnih, institucija koja će se sistemski baviti uspostavljanjem inovacionog i eko sistema identifikovanjem svih aktera u privredi, nauci i obrazovanju, koji mogu da doprinesu sveukupnom razvoju.

Pored zgrade Naučno-tehnološkog parka nalazi se parkiralište, lepo uređen park sa fontanama.

U prizemlju i na galeriji su sadržaji za sve posetioce. Pre svega se radi o ulaznom holu i lobiju koji je u funkciji parka, ali i Muzeja industrijske baštine Niša.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Niša u okviru projekta „Eko Niš“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime