Nastavak digitalizacije javne uprave

0

Otvorena je treća faza projekta saradnje naše zemlje i Republike Koreje u oblasti digitalizacije javne uprave.

Ova faza digitalizacije odnosi se na primenu veštačke inteligencije za unapređenje usluga elektronske uprave i analize regulativnog okruženja za korišćenja klaud servisa za organe javne uprave, objavljeno je na sajtu Kancelarije za IT i eUpravu.

Saradnja Srbije i Koreje u IT
Fotografija preuzeta sa sajta Kancelarije za IT i eUpravu

Dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektrosnku upravu i  Nj.E. Đeung Lij, ambasador Republike Koreje u Republici Srbiji, otvorili su treću fazu projekta Centra za saradnju u oblasti elektronske uprave, između Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Korejske Nacionalne agencije za informaciono društvo.

Tom prilikom, razmenjena su iskustva u oblastima veštačke inteligencije i korišćenja klaud usluga, i prikazani korejski primeri dobre prakse primenljivi i u našoj zemlji.

Saradnjom do unapređenja usluga javne uprave

digitalizacija javne uprave
Foto: Ilustracija

Republika Koreja je poslala dva tima eksperata. Jedan se bavi primenom veštačke inteligencije, a drugi klaud servisima. Oni su se sastali sa predstavnicima kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, ministarstava, instituta i privrede kako bi analizirali situaciju i dali predloge na kojim poljima se mogu primeniti rešenja koja su uspešno implementirana u Republici Koreji.

U prethodne dve faze projekta tema je bila primena elektronskog dokumenta i studija izvodljivosti uvođenja jedinstvenog sistema za elektronsko upravljanje dokumentima. Aktivnosti su sprovođene u saglasnosti sa drugim projektima iz oblasti digitalizacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime