NALED: Puna primena e-kartona u 2025

0
Fotografija preuzeta sa sajta naled.rs

Zdravstveni eKarton doneće mnogo novina u srpsko zdravstvo, a pre svega će biti ubrzane mnoge procedure koje će biti objedinjene.

Uvođenjem eKartona prvi put će, na jednom mestu, biti objedinjena istorija bolesti i lečenja građana iz domova zdravlja, bolnica, državne i privatne prakse, a pristup eKartonu će imati izabrani lekar, specijalista na koga bude preneto ovlašćenje, hitna medicinska služba, lekarska komisija odnosno lekar kome pacijent da pristup, prenosi zvanični sajt Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj.

Članovi NALED-ovog Saveza za zdravstvo okupili održali su redovan godišnji sastanak, u okviru kojeg je premijerno predstavljena arhitektura eKartona, kao i prioriteti rada Saveza za ovu godinu.

E-Karton će ubrzati put kroz zdravstveni sistem, sprečiti ponavljanje analiza i vraćanje kod lekara opšte prakse po nove upute, što će sveukupno doprineti efikasnijim rezultatima lečenja. Njegova puna primena se očekuje od 1. januara 2025. godine. Takođe, posebna pažnja  biće usmerena na zaštitu podataka, a čitav proces sprovodiće se po istom standardu po kojem rade i druge aplikacije i sistemi državnih institucija.

Podsečamo, NALED je nedavno saopštio da u Srbiji čak 90 odsto komunalnog otpada završi na deponijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime