Kruševac: Kamen temeljac za naučno-tehnološki park

0
Kruševac NTP
Fotografija preuzeta sa krusevac.ls.gov.rs

Izgradnja Regionalnog naučno-tehnološkog parka u Kruševcu, od ogromnog značaja za čitav Rasinski okrug, doprineće daljem razvoju inovacionog ekosistema u Srbiji.

Prilikom postavljanja kamena temeljca za Regionalni naučno-tehnološki park u Kruševcu, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će u ovaj projekat biti uloženo 16 miliona evra, a da će radovi biti završeni u oktobru 2025. godine, prenosi zvanični sajt Kruševca.

Ona je čestitala građanima Kruševca što staju u red sa gradovima poput Beograda, Novog Sada, Čačka, Niša i Kragujevca koji već imaju naučno-tehnološke parkove.

Polaganjem kamena temeljca započinje izgradnja Regionalnog industrijsko-tehnološkog parka u Kruševcu koji će se prostirati na površini od 10.000 kvadratnih metara u industrijskoj zoni. Naučno-tehnološki park će biti smešten na lokaciji upravne zgrade bivše Hemijske industrije Župa, zauzimajući površinu od 1,6 hektara. Planirano je da ima za više od 200 korisnika.

Gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović je istakao da je otvaranje Regionalnog naučno-tehnološkog parka veliki korak za čitav Rasinski okrug.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime