NAJU: Obuke za zaposlene u državnoj upravi

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Zaposleni u državnoj upravi i jedinicama lokalne samouprave imaju priliku da učestvuju u kratkim programima obuke INSP-a „Upravljanje i reforma državne uprave“ i „Urbano upravljanje i održivi razvoj“.

Nacionalna akademija za javnu upravu, u saradnji sa Ambasadom Francuske u Srbiji i Nacionalnim institutom za javnu službu (INSP), objavila je poziv za prijave službenika za pomenute obuke, prenosi zvanični sajt NAJU.

Cilj ovih intenzivnih obuka je sticanje znanja i razvoj veština službenika u Srbiji kako bi se što uspešnije suočavali s izazovima u oblastima državne uprave i održivog razvoja. Ove obuke će se održati u oktobru i novembru 2023. godine u Parizu.

S obzirom na uticaj digitalne tehnologije i inovacija, transformacija uprave postaje neizbežna kako bi se ispunila očekivanja građana, javnih aktera i civilnog društva. Tokom programa „Upravljanje i reforma državne uprave“ namenjenog rukovodiocima u organima uprave, polaznici će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju s najnovijim pristupima i alatima koji su neophodni za uspešno upravljanje i sprovođenje reformi javne uprave u digitalnom dobu, a posebno da razumeju dinamiku različitih inovacija koje pokreće tehnologija.

Što se tiče programa „Urbano upravljanje i održivi razvoj“ namenjenog službenicima koji obavljaju poslove u vezi sa međunarodnom saradnjom, ekonomskim razvojem ili urbanim upravljanjem, polaznici će imati priliku da nauče više o rizicima globalizacije i klimatskim promenama.

Podsećamo, Nacionalna akademija za javnu upravu nedavno je potpisala sporazum o saradnji sa italijanskim Univerzitetom „Gvido Skali“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime