NAJU: Godišnja konferencija OECD

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Predstavnici Nacionalne akademije za javnu upravu prisustvovali su u Rimu 10. godišnjoj konfrenciji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Konferencija je održana u prostorijama italijanske Nacionalne škole za javnu upravu (La Scuola Nazionale dell’Amministrazione – SNA), prenosi zvanični sajt NAJU.

U dva konferencijska dana, predstavnici 39 zemalja diskutovali su o upravljanju i liderstvu, kao i inovativnim metodama i modelima obučavanja državnih službenika na položaju. Posebna pažnja posvećena je negovanju međunarodnog dijaloga i kontinuiranoj razmeni iskustava i strategija kao neophodnom elementu obučavanja lidera.

Delegacija NAJU, koju su činili v.d. direktora Dejan Miletić i pomoćnik direktora Dejan Raketić, bila je jedan od učesnika konferencije. Tom prilikom, značajno je proširena mreža potencijalnih međunarodnih partnera za buduće zajedničke projekte i inicijative, ali i ozvaničena saradnja sa institucijom domaćinom. Sporazum koji su potpisali Dejan Miletić i predsednica italijanske Nacionalne škole Paola Severino, postavio je okvire za saradnju dve institucije u organizaciji zajedničkih obuka i seminara, implementaciji istraživačkih projekata, ali i temama od značaja za proces pridruživanja Republike Srbije Evropskoj uniji, pogotovo u sferi javnih politika.

Nacionalna akademija je postala član OECD Globalne mreže nacionalnih škola za upravu u avgustu 2018. godine na poziv Sekretarijata mreže. Mreža pruža jedinstvenu platformu za razmenu iskustava i dobrih praksi koja osigurava da zaposleni u javnom sektoru imaju veštine i kompetencije kako bi odgovorili na trenutne i buduće prioritete.

Podsećamo, Nacionalna akademija za javnu upravu nedavno je ugostila ambasadora Italije u Srbiji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime