Ministarstvo više ne prima zahteve za subvencionisane kupovine električnih i hibridnih vozila

0
Foto: Pixabay.com

Ministarstvo zaštite životne sredine od 27. novembra 2020. neće primati nove zahteve za sprovođenja subvencionisane kupovine električnih i hibridnih vozila, koji se mogu uzeti u obradu do kraja 2020. godine.

– Imajući u vidu da je Pravilnikom o sistemu izvršenja budžeta Republike Srbije regulisano da se zahtevi za preuzimanje obaveze za tekuću budžetsku godinu moraju uneti u informacioni sistem izvršenja budžeta najkasnije do 15. decembra tekuće godine, a da razmatranje i rešavanje prispelih predmeta po pitanju subvencionisane kupovine vozila po proceduri zahteva minimalno 15 radnih dana, Ministarstvo neće primati nove zahteve – navedeno je na sajtu Ministarstva.

U skladu sa Uredbom o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon, kao i vozila koja uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokreće i električni pogon (hibridni pogon), Ministarstvo zaštite životne sredine od marta ove godine subvencioniše kupovinu električnih i hibridnih vozila.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime