Taksistima i prevoznicima subvencija od po 8.000 evra

0
Subvencije države za prevoznike
Foto: Pixabay.com

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je prvih 29 rešenja o odobravanju subvencija od po 8.000 evra taksistima i prevoznicima za kupovinu novih automobila.

Odobravanjem subvencija država želi da podstaknemo kupovinu novih automobila koji ispunjavaju najviše ekološke standarde sa motorima „evro 6“ ili hibridnih i električnih automobila, kako bi građani prvo dobili kvalitetniju i bezbedniju vožnju, čistiji vazduh i kvalitetnije ekološko okruženje, objasnila je ministarka.

– Sada smo odobrili subvencije od 232.000 evra, a podneta su ukupno 1.442 zahteva prevoznika za kupovinu novih automobila, koji će biti obrađivani u narednom periodu, kazala je ona.

Prevoznici i taksisti sa rešenjima o subvenciji će potpisati ugovore sa bankama ili lizing kućama o kupovini novih vozila, a da će im nakon toga u najkraćem roku biti uplaćena subvencija od 8.000 evra, istakla je Mihalovićeva prilikom potpisivanja prvih rešenja o odobravanju subvencija.

Na osnovu Uredbe o dodeli subvencija, taksisti i prevoznici su u obavezi da vozilo ne mogu da otuđe u naredne tri godine, a ministarstvo će od 15. jula 2020. godine početi da obaveštava prevoznike o odobrenim subvencijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime