MDULS: Odluka o raspodeli
sredstava opštinama i gradovima

0
petrovac na mlavi
Foto: Mduls

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave donelo je Odluku o raspodeli sredstava za 2022. godinu kojom je podržano 39 projekata, objavljeno je na sajtu MDULS.

Ministarstvo je 21. januara tekuće godine uputilo Javni poziv za raspodelu sredstava opštinama i gradovima za prijavu projekata koji će, u potpunosti ili delimično, biti finansirani sredstvima koja su, u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, obezbeđena u okviru budžeta Republike Srbije za tekuću budžetsku godinu. Sredstva koja su raspoređena u okviru razdela Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave iznose 450.800.000,00 dinara.

– Jedinice lokalne samouprave uzele su učešće po raspisanom javnom pozivu kroz podnošenje prijava za realizaciju prioritetnih projekata. Na taj način ostvarena je direktna komunikacija sa realnim potrebama jedinica lokalne samouprave i učvršćen je stepen poverenja i međusobne saradnje, navodi se u obaveštenju.

Kako je dodato, okončanom raspodelom sredstava jedinicama lokalne samouprave za realizaciju odabranih namena ostvarena je direktna pomoć u realizaciji njihovih potreba u funkciji razvoja i podizanja kapaciteta jedinica lokalne samouprave i društva u celini.

Odluka o raspodeli sredstava objavljena je u „Službenom glasniku RS“, broj 30/22 od 4. marta 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime